Składniki
4 żółtka
opakowanie biszkoptów
1/4 szklanki mocnej kawy
2 łyżeczki alkoholu (np smakowej wódki)
1/4 łyżeczki cukru wanilinowego
2 łyżki cukru białego
opakowanie (250 g) serka mascarpone
Przygotowanie
Żółtka utrzeć z białym cukrem na gładką puszystą masę. Dodać do nich serek i wymieszać.
W szklance rozpuszczamy kawę z cukrem wanilinowym i alkoholem. Będzie potrzebna do nasączania biszkoptów.
Ja zrobiłam w moim tiramisu warstwy, tzn. na masę z serka wyłożyłam dodatkową warstwę biszkoptów zwilżonych kawą i nałożyłam na nie jeszcze jedną warstwę serka. Deser po wierzchu posypałam jeszcze kakao i czekoladą.
Gotowy deser odkładamy do lodówki do schłodzenia. Ja zamierzam podałam go jeszcze z bitą śmietaną na wierzchu ;).
Jem oczami i nie moga przestać @_@
ReplyDelete