Składniki:
- 150 g mąki,
- 120 g miękkiego masła,
- 3 łyżki cukru pudru,
- aromat - jakikolwiek, u mnie był to aromat migdałowy,
- cukier do cukrowej posypki,
- dodatkowo - niewielka garść wiórków kokosowych oraz płatków owsianych.
Przygotowanie:
Wszystkie składniki razem zagnieść na ciasto, formować niewielkie kulki potem spłaszczyć szklanką i położyć na chwilę w cukrze, następnie ułożyć na blaszce (wyłożonej papierem do pieczenia). Piec przez około 15 minut w 180°C.
Wszystkie składniki razem zagnieść na ciasto, formować niewielkie kulki potem spłaszczyć szklanką i położyć na chwilę w cukrze, następnie ułożyć na blaszce (wyłożonej papierem do pieczenia). Piec przez około 15 minut w 180°C.
Wychodzi ich nie za wiele, ale zawsze można podwoić porcję składników ;)
Smacznego :)
0 comments:
Post a Comment