Składniki:
- 700 g sera białego,
- 1 i pół szklanki cukru pudru,
- 2 galaretki truskawkowe (zalać mniejszą ilością wody niż jest podana na opakowaniu, np. zamiast 500 ml użyć 400 ml)
- 1 cukier waniliowy,
- około 10 truskawek (zależy jakiej wielkości i ile ich chcemy mieć w galaretce),
- paczka jakichkolwiek biszkoptów,
- 4 łyżeczki żelatyny na pół szklanki wody.
Przygotowanie:
Ser zmielić/zmiksować na gładką masę (ja użyłam Termomixsu dlatego masa wyszła bardzo gładka), dodać cukier puder, cukier waniliowy i wymieszać dokładnie. Dodać wystudzoną żelatynę (nie stężoną) i wymieszać. Na dnie tortownicy ułożyć biszkopty, wylać masę serową i wyrównać. Truskawki ułożyć na masie serowej i zalać wystudzoną (nie stężoną) galaretką. Wstawić do lodówki na noc.
Smacznego :)
Muszę koniecznie go zrobić kiedyś! Dziękuję za przepis! : )
ReplyDeleteNie ma sprawy ;)
Delete