Przyszedł czas, że nie znalazłam nic w lodówce, a byłam niestety bardzo głodna, dzięki całodziennemu postowi wywołanemu przez upały. na szczęście miałam jeszcze makaron i czosnek.... i to wystarczyło, żeby stworzyć tak fajne danie! Jest bardzo proste i bardzo szybkie w przygotowaniu, więc wybaczcie, że oszczędzę wam wnikliwych zdjeć z przygotowania ;p.
Składniki
makaron spaghetti (tyle co na jedną porcję)
kilka listków bazylii
dwa ząbki czosnku
kilka łyżeczek bułki tartej
oliwa z oliwek
oregano
sól, pieprz, czerwona papryka w proszku, sok z cytryny
Przygotowanie
Oczywiście najlepiej zacząć od ugotowaniu makaronu na al dente. Przed odlaniem do miseczki warto odłożyć odrobinę wody z gotowania makaronu. W międzyczasie kroimy czosnek na dość drobną kostkę i wrzucamy na patelnię razem z oliwą z oliwek oraz łyżeczką oregano. Kiedy makaron będzie gotowy smażymy go na patelni wraz z przyprawami.
Na patelnię dodajemy pozostałe przyprawy, sól, pieprz, paprykę, sok z cytryny oraz bazylię. Dolewamy wodę z gotowania makaronu oraz dosypujemy bułkę tartą i mieszamy aż całość zgętnieje.
0 comments:
Post a Comment