
Składniki:
- 430 g mąki,
- 200 g cukru,
- 100 g oleju
- szklanka jogurtu naturalnego,
- 3 jajka,
- cukier waniliowy,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- około 400 g rabarbaru.
kruszonka:
- 100 g masła,
- 180 g mąki,
- cukier waniliowy,
- szklanka cukru,
Przygotowanie:
Kruszonki:
Mąkę zmieszać z cukrami, wlać ciepłe, roztopione masło i wymieszać łyżką.
Ciasta:
Mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, trzy jajka, jogurt, olej, po prostu wszystko, ale bez owoców, zmiksować na jednolitą masę. Przygotować blaszkę (dość dużą) i wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto do blaszki, na górze ułożyć owoce, a następnie posypać kruszonką. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec około 45 minut.
Smacznego :)
0 comments:
Post a Comment