Składniki
pół główki czerwonej kapusty (posiekana)
opcjonalnie odrobina mrożonych warzyw
1 marchewka (starta na tarce)sos sojowy, cukier, sól, czerwona papryka w proszku
kukurydza
przecier pomidorowy
cebula (w kostkę) i czosnek (drobno posiekać)
rzeżucha
Przygotowanie
Kapustę posiekać na prążki. Czosnek i cebulę pokroić w kostkę lub w plastry i podsmażyć na rozgrzanym oleju - kiedy zmiękną dodać do nich kapustę oraz zalać pół szklanki wody.
W międzyczasie gotujemy makaron. Kiedy kapusta zmięknie dodajemy do niej warzywa oraz startą marchewkę. Dolewamy sosu sojowego, przecieru pomidorowego i doprawiamy czerwoną papryką.
Ugotowany makaron odcedzamy i mieszamy z kapustą. Do dania można jeszcze dorzucić kilka ulubionych składników przed podaniem - ja dodałam kukurydzę z puszki (specjalnie pod koniec, żeby nie straciła koloru) i rzeżuchę.
0 comments:
Post a Comment