puszka tuńczyka w wodzie
1 cebula (pokrojona w kostkę)
zielona cebulka (pokrojona w kostkę)
1 ząbek czosnku (pokroić w kostkę)
1 jajko
3 łyżki mąki
sól, pieprz, papryka
Przygotowanie
Tuńczyka wylać z puszki i odcedzić. Wymieszać w dużej misce z pokrojoną cebulą, cebulką, czosnkiem oraz jajkiem i przyprawami. Dodawać mąkę, na tyle, żeby masa była dosyć gęsta. Placuszki wylewamy następnie na rozgrzaną patelnię i smażymy, aż będą brązowe. Z jednej puszki wyszło nam 10 niedużych placków. Są dosyć suche więc dobrze jest przygotować do nich jakiś sos np. sos sojowy z octem ryżowym.
My podałyśmy chamchijeon z naszą nową ulubioną sałatką z białej kapusty (wymieszałyśmy ją z porem, octem ryżowym, sosem sojowym oraz sosem chilli. Cudo!)
0 comments:
Post a Comment