Składniki:
- 2 tabliczki gorzkiej czekolady,
- 1 szklanka mąki,
- 1 szklanka cukru,
- 100 g wiórków kokosowych,
- 6 jajek,
- kostka masła (200g),
- plus trochę wody w małym rondelku
Przygotowanie:
W garnku zagotować wodę w małym rondelku na to postawić miskę z kawałkami czekolady i pokrojonym w kotkę masłem, czekać aż się roztopi, wymieszać, odstawić. Jajka ubić z cukrem. Następnie dodać masę czekoladową, lekko przestudzoną, ale ciepłą, potem dodać mąki i na koniec koks (można zostawić trochę do posypania na górę, ale nie koniecznie). Przelać ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku około 20-25 minut w 180°C.
W garnku zagotować wodę w małym rondelku na to postawić miskę z kawałkami czekolady i pokrojonym w kotkę masłem, czekać aż się roztopi, wymieszać, odstawić. Jajka ubić z cukrem. Następnie dodać masę czekoladową, lekko przestudzoną, ale ciepłą, potem dodać mąki i na koniec koks (można zostawić trochę do posypania na górę, ale nie koniecznie). Przelać ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku około 20-25 minut w 180°C.
Smacznego :)
0 comments:
Post a Comment